карточка уно

Настільна гра Uno (Уно)

Уно – одна з найбільш відомих ігор. В неї грають на вечірках, вдома. Uno полюбляють політики, космонавти, актори. В Уно використовуються карти з цифрами від 0 до 9 чотирьох кольорів. Їх доповнюють спеціальні картки: «Замов колір», «Пропусти хід», «Замов колір та візьми чотири» та інші. Щоб перемогти, потрібно позбутись карток. Гравець, який першим зробив це, отримує суму очок, що залишились в інших гравців. Перемогу здобуває геймер, який набрав 500 балів.

Роздача карт та старт гри

Кожен гравець отримує на початку гри по сім карток. Інші карти (прикуп) розміщуються сорочкою вгору. Верхня карта з прикупу перевертається. Гра ведеться за годинниковою стрілкою. Перший хід робить геймер після того, хто роздавав картки. Учасники гри по черзі кладуть на стіл картки одного кольору чи з однією цифрою. Якщо потрібної картки на руках немає, її потрібно знайти в прикупі.

Картки в Уно

Особливі картки в грі такі:

  1. «Візьми дві». Наступний гемблер бере з прикупу дві картки та пропускає хід.
  2. «Пропусти хід». Геймер пропускає хід.
  3. «Навпаки». Напрямок ходу змінюється – був за годинниковою стрілку, а стає проти.
  4. «Замов колір». Гравець може змінити поточний колір карти на будь-який.
  5. «Замов колір та візьми чотири». Геймер може замовити колір карти. Наступний гравець за ним має взяти чотири картки з прикупу.

Якщо картки в Уно закінчились, необхідно використати скинуті раніше карти, перетасувавши їх.

Секрети та тонкощі гри

Головним в Уно є правило ввічливості. Гра продовжується, коли гравець, який взяв карти, розсортує їх та повідомить опонентів про готовність про готовність грати.

Геймери не можуть приховувати інформацію про число карт на руках. Забороняється маскувати картки, опускати їх під стіл. Кожен геймер повинен бачити, скільки карт у суперників.

Коли хтось із компанії кладе на стіл передостанню карту, він має голосно сказати: «Уно!». Це означає, що в грі залишилась одна карта. Якщо геймер забуде вимовити це слово, йому доведеться брати з прикупу чотири картки та знову вступати в боротьбу за перемогу.

Будь-хто з гравців може перехопити хід. Для цього в нього має бути така ж карта, як в центі столу (такого ж кольору і з такою ж цифрою чи малюнком). Хід забороняється перехоплювати на початку гри, коли на столі одна карта.